Sunday, January 30, 2011

Very Fast Entry - Macam aku yang nak kawen doe

Ehh macam ni kan orang selalu cakap. Asal hujung ayat je mesti ada 'doe'. Plus hari-hari I dengar setudents I speaking camgini. "Bukan aku la doe....". "Kau la yang jawab doe....". "Miss panggil kau la doe..". Ok ni ayat orang muda. I tak terikut please...hahaha. Tapi yela, masa muda-muda memang cepat je bahasa yang tak difahami melekat dalam kepala. Bahasa I masa muda-muda selalunya lebih manis dan sopan. Contohnye macam ni, "Siotlah kau". "Macam siot je". "Nak la siot...". "Aku lapar siot la siot..." etc. eheh sopan ke? Ok la tu. Last-last baru I tau yang siot tu merujuk pada SIAL. Muahahaha.

Dear friends,
Yang pernah I panggil siot masa muda-muda dulu, TRILLIONNSSS of apologies. I tak tau. Biasala zaman nak memberontak. teheeeeeeeeeee.

Sekarang tak lagi. Alhamdulillah... ;p

Owh btw, entry ni sangat cepat ditaipkan ye since tepat pukul 2, I nak terussss ke UUM nun di Sintok untuk menuntut ilmu. Or maybe in other word, to masuk kelas lah! Owh MG owh MG. Paling best, most probably today my turn to present the chosen issue yang telah di-choose-kan couple weeks ago. But then, pagi tadi masa datang kerja baru nak menelaah and the hasil.. muahahaha macam sambal belacan tak rasa pedas! teheeeeeeeeeeee.

Mana taknya, beberapa minggu ni memang I BUSY ya amat and guess my friend a.k.a cik siti murni call and cakap, "aku malas kacau ko sebab ko macam busy je"... T_T emoticon sedih dah keluar dah.. Alaa cik murni, memang I agak busy ni. Sorry ye. Later-later nanti I get back to you. ;p

Owh MG. my big bro yang nak kawen and yang rasa pressure-nye adalah I pulak dah. Serba-serbi tak siap lagi. Tulunnn tulunnnn....Tengok jerawat tumbuh macam baby baru tumbuh gigi. GEDABAK besar! Menci......

Tak sabar nak tunggu everything settle lepas tu... alhamdulillah.....

Semoga selamat semuanya. Aminnnnn.

2 comments:

  1. Salam nesma..

    ekekeekekee...

    tak silap tahun lepas, ada terjumpa satu blog masak-masak, penulis tu nampak mcm dh femes lar dan disegani ramai, sekali tu dia pun tulis 'siot-siot'...terperanjatnya...mungkin dia taktau siot tu sial...eehehee...

    pastu...tengok resepi dia masa tu terus ilang selera....emosi heheee....

    ReplyDelete
  2. ada org ckp maksud dia sial..mcm bahasa sopan sikit utk sial so jd siot.tp lps tnya2 org..dorg kata xdela mmbawa maksud sial.mcm trend je..xtau la mana betul..hehehhee.tp kdg2 trkeluar gak siot-siot ni...teheeeeeeeeeee ;p

    ReplyDelete