Thursday, January 13, 2011

Kurang Ajo Kau Satria Merah! -18SG

Ok.
I nak inform you all siap-siap yang entry kali ni ada unsur keganasan. So memang stori kali ni memang ganas. I classify as 18SG (tak berapa ganas sangat, kalau tak, I dah letak 18PL-Jangan Baca muahaha)

Start!!!

Memang buat aku hangin betul! Tapi nasib dapat mengontrolkan hangin ni bagi si MEIYOU YONG tu hangin balik. Wakakaka. Padan muka kau!

Tak reti sabar ke? Ikut turn la. Semua orang pun nak balik. Apa kau ingat kau sorang je ada rumah. Habis aku tak ada rumah? Apa kau ingat kau sorang je ada kereta? Aku tak ada? Apa kau ingat kau sorang je nak cepat? Habis tu aku tak nak? Apa kau ingat kau pakai satria merah tompok-tompok, kau bagus sangat? Habis, ada aku heran? Aku bukan samseng jalan macam kau lah! Aku ikut peraturan yang mana erti kata lain, pikirlah untuk orang lain jugak! Keselamatan orang lain jugak lol..

Aku menci tul satria merah tu (ok, ni bukan semua satria merah tapi si driver satria merah berkenaan sahaja. Nasib aku tak ingat no plat, kalau tak, aku tampal seluruh Malaysia, WANTED) huahuahua.

Al-kisah.

Tadi masa on the way balik kerja, si polan (bermaksud burok) yang memandu satria merahnye, aku usha memang dari traffic light tesco lagi bawak macam kurang ajo ehh memang kurang ajo. Sebab sebelum tu aku adala lebih kurang selang 2 buah kereta belakang si polan ni. Kejap kiri, kejap kanan aku tak paham dia nak pi mana pun tak tau. Hoitt jalan jammed kottt tadi. Semua orang keluar kerja. Both lane memang berderet kereta la. Kalau kau ke kiri ke kanan pun tak guna bebbbb.... Depan kau still ada kereta, melainkan kalau kereta kau tu boleh terbang. So ikut Q ajelah brader!

Yang best, hebat macam mana pun kau menyelit, still tang situ jugak. Apa kau ingat kau dok menyelit tu, kat traffic lite merah, kau boleh jalan ke? berhenti jugak kan?kan?kan? Tahu kau takut. Apsal kau tak jalan je? Apsal kau tak menyelit kat tengah-tengah simpang traffic lite masa kereta dari arah bertentangan tengah jalan? Tahu pun kau kalau merah kena berhenti!

Sampai dekat jambatan Ampang Jajar, kereta comel aku ni dok belakang si polan ni. Tengok, depan aku gak kau ye? Ingat dah selamat lepas ke depan dah! muahahaha.

Tapi yang geramnyeeeeee....masa kat traffic lite Tongkang Yard tu (unik kat nama tempat tu hehehe) memang jammed lah as usual sebab jalan tu memang time pergi kerja and balik kerja banyak kenderaan, sebab kategori laluan utama dari arah Selatan-Utara. So kat traffic lite tu memang Q lah. So aku ni yang well..... berhemah (ahaks) ikut ajelah Q tu. Semua lane ada Q. Semua orang ikut Q. Yang si polan ni agaknya tak tahan nak pi bilik ayaq kottt... jap celah kiri.. jap celah kanan.. jap celah kiri.. jap celah kanan. Lepas tu sampai kat simpang empat traffic lite tu, si polan ni dok lane kanan so aku assume memang kau nak ke kanan lah sebab berhenti di barisan kanan untuk "kona kanan". Owh FYI, untuk terus dan ke kanan, traffic lite tak selaras ye.. Yang terus hijau dulu, kemudian baru traffic nak ke kanan hijau. So boleh lah jalan...

*sila lihat illustration di bawah ngeeee.....

Mula-mula si polan tu (kereta yang color merah tu) berhenti lane kanan so, means dia nak ke kanan lah. So aku ni yang dok lane tengah (kereta color biru gelap tu), relax ajelah. Tapi tiba-tiba si polan tu tukar lane, masuk lane aku. Ok fine, lantak kau lah sebab masa tu jarak kereta aku and si polan tu agak jauh. So ingat maybe si polan ni salah lane kott.Biarkan lah. Lagi pun jauh lagi.

Hokey. Ingat nak terus jugak since memang masa kejadian, traffic lite hijau untuk yang nak terus. Yang nak ke kanan, traffic lite merah. Bajet si polan ni salah masuk lane. Aku biarkan lah.. Aku ni kan berhemah muahaha. Tapi yang best, sampai je kat hujung jalan.. Si polan Bo*oh ni BREKKKK!



 * yang color orange tu lampu signal yang baru nak bagi bila I hon dia

Cehhhh dia stop tengah-tengah lane tu SEBAB NAK MENCELAH atau pendek kata nak potong line! Mak aihh... celapuk aku brekkkkkk. Hallo brader lu tak ada otak ke? Belakang aku belambak kereta kot! Sah-sah barisan tu kereta tengah Q lampu merah, mana nak ada space cik abang yang bijak pandai tapi otak kat lutut untuk kau mencelah line tu.... Nak cakap stupid, aduiii... kang kata aku ni kurang ajo. Tapi tengok. Aku dah kurang ajo dah..

Owh dalam illustration ni memang keadaan jalan nampak besar and boleh curi masuk lane kiri skit untuk elak si polan tapi actually, jalannye agak ngam-ngam untuk kenderaan yang ditambah lagi jalan jammed dan banyak motor-motor mencelah. So tak de peluang nak curi sikit-sikit jalan. Betapa SELAMBERRRR LEMBU si polan ni brekkkk nak potong line.. Kereta yang si polan nak mencelah pun, mana ada ruang nak bagi laluan. Depan dia pun memang dah ada kereta. Kalau tak ada pun, aiiii tak kuasa punya nak bagi!

Soooooo Terkezut lah aku ni dan secara spontan menekan HONNN. Ehhh hon lah. Kalau you all, you all senyum aje ke, sambil cakap.. ehhh tak pe.. ehh tak pe... tak de apelah brader? Cenggitu ke? Ni kategori reflection la. otomatik mesti tekan hon. Macam kalau cubit, mesti rasa sakit. So dengan sedaya upaya aku berjaya jugak ngelak si polan yang kurang ajo ni tapi kereta yang lane sebelah kiri lak hon aku.. aduyaiiiiii. Sambil aku ngelak, aku honnnn lah tanda.. KAU TU KURANG AJO TAK ADA O*AK!

Tapi part adventure pun bermula lah!. Si polan yang kurang ajo ni, agaknye tak puas hati dengan aku sebab aku hon kat dia... Hallo... aku bukan hon suka-suka kat kau eh. Ko tu yang tak pikir orang lain! Keselamatan orang lain! Si polan ni cancel nak mencelah, terus je jalan terus ikut belakang kereta aku and cucuk-cucuk belakang kereta aku.





KURANG AJO! Kau yang salah! Lepas tu curi-curi masuk lane kiri and dok nak balas balik HONNNN kat aku. Nasib lane kiri tengah Q, so tak dapatlah dia nak saing aku, setakat saing sikit je setakat pintu belakang kereta aku lah. Aku pun dengan seselamber geniusnye.. BUAT DEKKKK je and aku dengan bijak pandai, TERUS JE AMBIL HANDPHONE AND PURA-PURA TENGAH ON CALL so kau honnnn lah aku buat dekkk je.. muahahahaha. Kau sakit hati balik lah! Lepas tu dia tekan-tekan minyak lak dah. Aku buat dekkk jugak dan relaksss sudah.. Tak ada maknanye aku nak lari dari dia. So aku follow je kereta depan aku dengan masih mengekalkan jarak yang selamat. Tapi yang aku perasan, kereta sebelah kiri aku ni (Chinese man) marah GILA kat dia sebab dok hon tak tentu pasal. Nasib aku selamat sebab kereta sebelah kiri aku ni memperlahankan kereta dia tanda nak tanya, apa kau tak puas hati dok hon-hon ni. Ehh kau kena masuk kelas kesedaran sivik lah! Thanks kereta di sebelah kiri ye.. ;p

4 comments:

  1. memang ganas lorh! huahaha :P siap ngan illustration lg!

    ReplyDelete
  2. memang pun..dia kejar sy blk sb nak honnn sy blk..kuranggggg asammmmm tul!!kalu jmpa satria merah ni..sila langgar je! wahahaha

    ReplyDelete
  3. beliaw sewajarnye bawak basikal.............

    ReplyDelete
  4. beskal pun xlayak la...kalu bg bwk beskal kang dia bajet mcm bwk harley davidson lak..hahahaa

    ReplyDelete