Saturday, November 6, 2010

Talking about Banjir

Bangun pagi-pagi. Gigi tak gosok. Mandi pun tak. Bau kambing teheeee.. Terus nak update blog. Apa ke benda haa? Dah semua dok update stori banjir, so I pun nak sebok nak gak update banjir jugak. Nanti the readers tanya why tak update pasal banjir since tengah hot issue sekarang ni muahahaaa..

Go there go here..
Went there went here..
Dah jadi volunteer banjir.. Btw, volunteer jalan-jalan tengok keadaan banjir je hehee.

Everyone rambling about banjir loh. To mat salleh.. Let me tell you BANJIR is FLOOD not FLOAT. That one is superdelicious to eat two thumbsup! -out of topic-

Talking about banjir,
Northern part of Malaysia almost sink by 'koko' water (air color coklat teheee). Lucky my rumah masih selamat and water supply still functioning macam biasa. Alhamdulillah. Tapi sedih dengar some of my friends suffer from this disaster (should I called this as disaster?). Dah la rumah naik air, bekalan air tak ada, elektrik pun tak ada. Sabar k..

Sekarang rumah I dah jadi tempat bekalan air bersih. Bersih ke? (sila tanya syarikat air. Apa ye negeri Kedah punya? hahaha) since saudara-mara yang mana rumah dah putus air datang ambil air. Teruk tengok diorang angkut air berapa kali trip dah. Segala jenis TONG ada tinggal TONGkat ali je tak ada lagi. Adehh.. Siap offer kawan-kawan yang ada kalau nak air, boleh ambil kat rumah I teheee. Fikir macam ni la, berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Esok lusa kita tak tau, kita pulak yang susah..

Renung-renungkan lah...
Dan selamat beramal...

*Tak nak letak gambar banjir. Kalau you all nak, sila search kat internet sendiri and even other bloggers pun banyak up pic banjir. Please do visit hokey..

Actually after finished reka-reka above entry then I just save into draft teheee.. I tak publish terus. Because I have some continuous entry..

See below..

Oh btw, just returned from helping my 'VIP' move out from his rent house to quarters. Angkut-angkut barang, sapu-sapu sampah, mop-mop lantai, lap-lap habuk, susun-susun perabot. Seriously, tak penat langsung. I wondering why haaa....? Why tak penat? heheee. Oh that VIP is so special.

No comments:

Post a Comment