Monday, November 8, 2010

It seems to be SOooO interesting for blogging

Hey

Mula-mula start blogging memang nak tiru orang and nak jadikan tempat luah perasaan segala instead of writing a traditional diary (well I never write a diary before) so bila try blogging for few months SERIOUS.. memang bosan jugak teheeee... (sepatutnya naik lagi taksub tapi tak taksub pun).

Why?

I don't know. Maybe sebab I bukan yang jenis suka menulis or typing punya orang la. Lagipun I tak ambil typing course so sampai TANG menaip memang failed till drown (peribahasa baru)! Tak macam Linie menaip tutup mata pun boleh hikhikhik (Linie, this is a compliment hokey!)

After few months lagi.. Pun hati kering lagi tak pandai nak blogging lagi. Ayat tunggang terbalik, stori yang mereban-mereban (ok, comes to malay words memang ayat I akan tunggang terbalik bak kata my students yang I punya bahasa melayu seriously OUT) Bahasa omputih pun tak la terror mana jugak so could you please suggest me the simplest language yang I boleh belajar muahahaa? -out of topic-


 *gambar jarak jauh




*gambar jarak dekat


Blogging,

After few months lagi.. (cuba tolong tengok sat baru berapa bulan I ber-blogging yang dari tadi after few months dari tadi... teheeee). Ok kali ni baru la rasa excitement and enthusiatic untuk ber-blogging. I don't know why. Tapi yang I boleh cakap la, ini semua magnetic influence dari blogger-blogger lain yang I punya kawan jugak. Actually sangat best jugak sometimes bosan-bosan tak tau nak buat apa, kita boleh baca blog kawan-kawan, blog bukan kawan, blog kawan punya kawan, blog kawan dia yang dia tak kawan etc. Sometimes boleh dapat idea thru the reading. Konsep blog, suka hati jantung limpa kornea cerebellum medulla oblangata what-so-ever la tapi jangan sampai menyentuh isu-isu yang tak sepatutnya hokey :).  

I suggest kat orang ramai diluar sana, silalah ber-blog sebab memang mengisi masa lapang. Tapi jangan sampai addicted, ber-blogging pun kena ada batas. Jangan salahkan/belasah/blackmail Cik Nesma kalau your spouse 72 jams (plural) mengadap PC, Laptop, Ipad, segala jenis gadget semata-mata nak update blog. Agal-agak la nak ber-blog pun (boleh haru biru rumah tangga - ini warning dari my VIP kalau nak ber-blog hahahaaa).

Share a thought. Bukan share rubbish (just to clear this thing la, rubbish is cerita yang suka marah itu, marah ini, mengata orang itu, mengata orang ini etc). This one I really hate till death (tapi sometimes ada jugak I terpublish rubbish jugak teheee tapi I tak suggest untuk baca hokey hahahaa). Tapi tipu la yang tak baca langsung all the rubbishsss (bukan apa, saja nak tambahkan pengetahuan muahahaa). Orang-orang tua cakap, yang baik jadikan teladan yang jahat jadikan sempadan.

Lagi satu, I nak kumpul duit NUFFNANG lol. How many times I need to hilite this thing? Haisshhh bila masa cheque NUFFNANG nak sampai rumah ntah. Kalau cukup amount yang dijanjikan tapi tak sampai jugak kat dalam post box rumah, memang siapla Encik/Cik/Tuan/Puan NUFFNANG aku kerjakan engkau muahahaa (serious, this is not a joke eventho gelak sakan). Don't play-play haaa.. You better keep your word!

Ok bagi merealisasikan impian mendapat duit NUFFNANG, I dengan sukacita dan bangganya ingin mengajak orang ramai di luar sana untuk melawat PINKY SHINE :) lagi bagus terus jadi FOLLOWER (sila click dekat button Follow. Teheee) dan sama-samalah kita semua membantu menjana pendapatan KCN (nombor plat kereta I) Kesian Cik Nesma or Kereta Comel Nesma pun bolehhh hahahaa.

Terselit iklan komersial mempromosikan blog ni dengan jayanya. Please ignore. Please scroll your mouse cursor ke bawah dengan laju....




Memang menyokong penuh PINKY SHINE. Tengok, *color baju pun sama hehe ;p



Bagitau kat semua mehhhh lawari http://nesmashahu.blogspot.com
or
google je pinky shine
or
nesma shahu
(Sila jangan gelak guling-guling kalau you all gelak memang kena tulahhh)

Sekian,

2 comments:

  1. Kak nesma suka pink erk?
    Tnie pn!!!!!
    Welcome to my pinky world!!! ;)

    ReplyDelete
  2. yeke tinie...
    waaww kita serupa...hehehee
    Welcome to the club.idupp pinkkk...!!

    ReplyDelete