Wednesday, November 3, 2010

PTPTN Blacklist - Check segera! Anda Mungkin Antara Mereka!

Hehh

Takut?
Takut?

Takut ke? Hutang bawa ke mati begitu jugak dengan hutang PTPTN (stress fikir bila nak habis bayar. Adehh..Tapi FYI, I bayar ok eventho sikit-sikit..)

Tapi.. entri ni bukan nak suruh you all immediately bayar (as I am not PTPTN Spokeperson). Nak bayar - Tak Nak bayar suka hati you all la teheeee..

Tapi kalau rasa tak nak bayar tapi ada hati nak pergi over-the-sea or over-the-road or over-the-border or what-so-ever untuk melancong ke, honeymoon ke (reason paling penting), umrah ke, haji ke, apa ke.. sila la check di sini nama anda kena blacklist ke tak. kalu tak bye bye la kat gate airport. heheheee...

Tahukah anda. bila nama anda dah black list, nak white-kan balik nama anda, you all kena bayar total amount of loan secara lump-sum atau dalam bahasa melayunya SEKALIGUS hokey. Just imagine berapa kena bayar. hah?? hah?? Siapa nak jawab. Dah tak ada kompromi.

BAIK YOU ALL BAYAR DARI TAK BAYAR LANGSUNG AT LEAST YOU ALL JADI PEMBAYAR HUTANG YANG AKTIF (KIRA SEDAR DIRI LA, DAH TAU BERHUTANG, PANDAI-PANDAI LA BAYAR ) muahahaa...

4 comments: