Wednesday, October 27, 2010

Soalan teka-teki - OMG maksudnya apa?

Today I nak bagi you one riddle or teka-teki. Selalu orang cakap, OMG..OMG..OMG.. I think, I know the meaning of OMG. Tapi I nak you all teka sendiri makna OMG tu. Tapi kat bawah, I nak bagi jalan cerita or situation (kisah benar) sikit makna sebenar OMG pada I la...

First:
Why haaa when we talk about duit, there will be always tak cukup? Even baru sangat-sangat masuk gaji tapi still in sesak condition. Then tadi, baru hantar kereta pergi servis. And the salesperson dah warn I yang kena bayar around RM400. Siap tanya, "nak hantar ke? Kalau tak, tak payah hantar lagi.." OMG...

Second:
Seperti yang anda semua sedia maklum la, last month kan I had an accident yang mana habis penyek depan kereta I. So kena pergi baiki and I spend almost RM600 for the damage (Itu pun I tukar yang second hand je. Kalau yang original or yang baru.. It worth to RM1000++ !!) OMG...

Third:
Then next month after Deepavali, dah kena register masuk untuk program master, PULAK DAHHH duit lagi. Nasib ada balance yang semester lepas punya. Lepas la untuk register two subjects, and now, I am thinking of following semester yang mana memang dah tak ada balance dah nak cover untuk tuition fees. One credit hour = RM 300. So just calculate la kalau per subject consists of three credit hours. OMG...

Fourth:
This one is my fixed 'money out'. Setiap bulan WAJIB BAYAR. Apa lagi kalau bukan bayar kereta. And untuk bulan ni, mana bayar lagi. Adehh.. Duit lagi. Orang bank sampai dah cam muka cute I ni (teheee). Hujung bulan je mesti terpacak dalam bank. Bayar pulak kat kaunter. Bukan kat deposit machine sebab I ni kedekut sikit. Yela, because of bayaran kereta I ada kupang-kupang kat belakang tu, so mana boleh masuk kot machine. I tak mau la bayar genap terus. nanti tak dapat balance on the spot sebab balance tu boleh I pakai untuk yang lain. hehehee. Sakit kepalanya lately. OMG...

Fifth:
Ini pun satu hal jugak. PTPTN! Sampai ke-tua pun tak tau la boleh habis bayar ke tak. Jelous la kat orang lain yang dapat scholarship masa belajar. Lepas grad, goyang kaki tak payah fikir pasal bayar balik. Dah la PTPTN punya interest GILA TINGGI. Sampai sekarang bayar interest tak habis-habis. And I kena bayar gak monthly sebab takut nama blacklist tak boleh pergi oversea. Dalam kepala otak I ni, dah plan nak honeymoon kat oversea. Adehhh. OMG...

Sixth:
Yang ini memang I dah try sebaik mungkin untuk katakan TAK NAK. Well, you all fahamla bila dekat-dekat any festival macam the nearest one Deepavali. There is a lot of sms from tokey-tokey supermarket yang sibuk nak BEGGING I untuk bershopping kat tempat dorang. SALES 50%, 60%, 80%. But kenapa tak letak je SALES 100% (angkat-angkat kening). tapi dalam I nak control buang kuman dalam purse, tapi mesti ada je new stuffs yang I beli. OMG...

So readers, after I wrote the situations yang kat atas ni. OMG ni maknanya apa? Siapa boleh teka? Kalau teka, I akan buat satu column kat dia, and story pasal dia kat blog I ni. muahahaa (I tipu je, sebab I tak mau bazirkan ruang blog I kat dia hehehe ;p Owh kejam!)

OMG....

2 comments:

  1. sabar miss....
    tu tanda dia nak swoh cepat2 tie knot ngn tan sri la tu...hehehe btw nice entry...:)

    ReplyDelete
  2. mana nak cari tan sri millo...tan sri yg dah ready 3 org kat umah tu adala..takkan nak jd yg ke-4..hahahaahaaa
    tenkiu tenkiu tenkiu...;p

    ReplyDelete