Friday, October 29, 2010

Pada siapa yang JELES.. Sila berusaha..

Gila title post yang ni takbur+bongkak+berlagak+sombong+bajet bagus semacam. Adehh (tampar pipi sendiri 50 kali). Tapi readers, I tak ada niat lain melainkan saja nak menyuntik semangat pada semua agar jangan berhenti berusaha. Especially dedicated to all of my beloved students. Tak kira susah macam mana pun, kena berusaha. Usaha Takwa Mulia (UiTM dihatiku).

Finally result my MBA dah keluar semalam. I though yang.."ahh malas nak check because I dah tau will be not excellent AT ALL". Sebab masa jawab final, I memang tak boleh jawab sebab TAK ADA MASA LANGSUNG nak study hokey! Masuk exam hanya berbekalkan kepala otak yang tepu je, sebatang pen dan Samsung WAVE (perlu ke bagitau?) konon-konon nak online la cari jawapan tapi wireless tak ada password la pulak!. Struggled satu semester sangat AZAB! Kerja-Belajar-Kerja-Belajar-Kerja-Belajar-Kerja-Belajar. Itu yang hakiki. Belum campur yang additional responsibilities. CONTOHNYA: MQA, ISO, UITM... & DATING (teheee)

Owh bukan... dating tu satu inspirasi ;p. Nasib ada sumber inspirasi yang sangat bermakna dalam hidup I and selama-lamanya. Tempat I luahkan masalah, tempat nak mengadu, tempat nak hilangkan stress.. Macam-macam ada.. Even, lepas I jawab exam tu, I runsing gila (sebab tak boleh jawab exam la) and dia la orang yang pertama datang kat I and bagi motivasi (heheheheee ngada je I ni). Lepas tu terus pergi open house cik shaakiroh. Adehh lari topik dah!

Honestly, I pernah give up and told my mother yang I nak quit doing MBA. Serious. Tapi dengan nekad dah start, I kena habiskan.

Then hasilnya...

GPA : 3.84
CGPA : 3.84


*sorry I tak pandai nak copy paste result slip nak 'tayang' kat sini. Nanti I tanya cik shaakiroh macam mana nak buat.

11 comments:

  1. huhuh :P gempak la result!!!..
    tahniah2..

    :P

    ReplyDelete
  2. cik shaakiroh tu sapa? macam dia tau suma2 ja, ntah2 dia tak dpt dean list mcm u pn, maknanya u lg pandai la.
    btw congratssss

    ReplyDelete
  3. arief: hahahaa thanks..renung-renungkan la...sy boleh..u all pun boleh..

    anonymous: cik shaakiroh is our master in IT. tabik spring sama dia......tanya je psl computer and yg seangkatan mesti dia tau...

    ReplyDelete
  4. gempak gler pointer, kena jadikan mine inspiration nih

    ReplyDelete
  5. amar: baguihh baguih..SAYA SOKONG!!hehehee

    ReplyDelete
  6. wakluu la master in IT, aku cepuk jugak ang esok

    btw, anon tu adalah aku muahahahahahaha

    btw lg, congrats nesma n linie for such an achievement, aku sniri pn xjejak CGPA centu lg so far.

    ReplyDelete
  7. cik shaakiroh..sjk bila hg nak nyamar2 jd anon ni..adehh..

    tenkiu.hg pun byk berjasa kat kitorg dgn meneman tnjuk kelas kat mana,hntr borang kat mana,nak itu ini itu ini..
    ehh hg pun sem bila ntah dpt excellent kot...jgn buat auta naa...aku tau..

    weh cmne nak copy paste result or upload webpage mcm org slalu buat..aku xpandai la..

    ReplyDelete
  8. haa ni br aku bole komen kat blog ang, siang td apa happened ntah xbole2 komen.

    apa susah de, ang printscreen result ang tu, masuk dlm paint, save as jpeg file. pastu haplod la dlm blog ni as image.

    as simple as thattttt~

    bole wat sambil mengorek tahik gg saja

    ReplyDelete
  9. print screen tu apa?print screen laptop kot printer ke apa..hehehheeee.
    hokey2..i'll try..ckp master xleh lawan..muahahaa

    ReplyDelete
  10. waaa,
    tahnih cik nesma..
    :))

    ReplyDelete