Saturday, October 30, 2010

Bila Ultraman Umur 3 Tahun

Ini Entry Marathon (Satu hari ada lebih dari satu entri. Sila baca.. ;p)


The cake



Dear Ahmad Khairi Saniy @ Ayie,

Makcik baru nak letak entri pasal ayie. Sorry sangat makcik tak sempat nak update pasal birthday ayie bulan lepas on 23rd September 2010. Happy belated birthday ayie. Masa ayie celebrate birthday hari tu, makcik tak ada kat rumah. Makcik kena pergi Telok Bahang. Jadi hadiah, makcik tak boleh bagi la (honestly memang tak sediakan hadiah pun ;p).

Ayie,
Makcik minta maaf jugak sebab sebenarnya, makcik yang cabutkan gambar ultraman yang atas kek ayie tu. Lepas tu, ultraman ayie tu melting sebab expose bawah kipas. Makcik buat dekkk je masa ayie lari-lari nak tengok ultraman ayie tu dah rosak. Masa tu makcik siap gelak lagi kat ayie teheeee.

Ayie,
Lagi satu, makcik saja je tak nak teman ayie tengok cartoon. Makcik bagi alasan cartoon tu pun nak pergi tidur (masa tu pukul 3 pagi tu...ingat makcik ni species owl ke? huhuhu). Ayie pun percaya bulat-bulat then ayie cakap.. "esok cartoon tu bangun ke?". Makcik cakap, "ha ah, mama cartoon tu suruh pergi tidur, kalau tak esok tak boleh pergi main kat playground.." muahahaa..

Ayie,
Ingat lagi tak yang french fries ayie beli kat KFC dengan pakngah kot rasanya, ayie tinggal atas meja. Ayie tak nak makan lagi sebab nak main set golf yang pakngah belikan sempena birthday ayie hari tu. Lepas main, masa ayie nak makan, french fries ayie dah tak ada. Yang tinggal just kotak je. Bila ayie tanya, makcik cakap.. "cat ambik kot. Tu la, ayie tak makan terus. Cat dah ambik dah...". Then ayie cakap, "apela cat ni ambik kentang ayie. Ayie nak makan pun tak de". Ayie, sebenarnya french fries ayie tu dah selamat masuk perut makcik dah. Siapa suruh ayie lambat makan hahahahaaa..

Ayie,
Masa makcik janji nak bawak ayie pergi TESCO besar tu (masa tu Auntie Linie pun janji jugak tau), makcik cakap, TESCO besar dah tutup. Sebenarnya memang makcik malas nak bawak la. Makcik tak ada duit masa tu habis shopping barang raya. Ayie cakap, "lain kali kita pergi ek. Ayie bawak duit raya ayie kita beli mainan sama-sama,". makcik senyum lebar je, terus makcik cakap ORAIT AYIE ESOK GAK KITA PERGI!!...

Ayie,
Itu je kot yang makcik nak bagitau. Hopefully, I will still be your BEST MAKCIK EVER ok. Nanti makcik belikan ayie baju BEN 10 ok kat pasar malam hikhikhik..

Happy Belated Birthday AYIE!!
We all love you so much..

Salam Sayang,

6 comments:

  1. sapa auntie Linie tu.hahahaha..
    tula..sian Ayie kene tipu dgn auntie linie and makcik.
    nnti kite p beli pedang besar kat tesco besar ye ayie.
    Happy belated birthday ayie.

    ReplyDelete
  2. dear ayie,
    sila tuntut kat auntie linie..dia yg mula dulu.not ur beloved makcik tau...hahahahaaa

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    ok la ayie..setakat pedang bole je
    anything for u ayie
    hahahaah

    ReplyDelete
  4. wokey2...
    fuhhh lega makcik dia dengaq.jimat bulan ni...hahahahaa

    ReplyDelete
  5. kesian ayie,
    mak cik wat mcm2 kat dia..
    haaa,
    auntie linie 2 jgn ckp ja,kna bg adiah tau~

    ReplyDelete
  6. hahahaa..nak buat cmne..the best makcik ever..heheheeee

    ReplyDelete