Sunday, February 7, 2010

Fanatic Fan of BEN 10 - is going home


He just 2 years old but he knows everything about BEN 10. Just ask him about BEN 10 and for sure he definitely can answer that. Even he can tell you the time of BEN 10 shows when will showing up. Can you imagine 2 years old boy who still doesn't know how to read and how to speak smoothly can notify if it is the time for BEN 10 shows? After that that he can follow the song of BEN 10 like he had memorized the lyrics and rhythms. (His mama, do you agree with me or not?). To show his supportiveness of BEN 10, all his stuffs must have BEN 10 theme. From clothes, bag, watch, games and until pic stickers must have BEN 10. He also will only sleep or minum susu on his BEN 10 pillow. Or else he will never sleep and minum susu. See how the cartoon can influenced children. However, I enjoyed to watch his telatah. sooooo cuteeeeee! Cant wait he coming home thid coming Gong Xi Fa Cai!




















 




Hehe see his hair~ gunting pakai mangkuk ke??



Budak kecik ni memang kecoh kalau balik. Manjanye Ya Allah.. Almaklumla first grandson so memang di tatang habis la. Tunjuk je apa nak, Confirm dapat. Kalau tak minta pun confirm dapat gak. Tapi tak pe, bior je la.. Bukannye ada org lain pun.. Budak kecik ni je yang ada. Jumpa benda yang cute je mesti ingat kat dia punya. (dalam hati, ni baru anak buah.. kalau anak sendiri??hehehe). Actually tak sabar tunggu budak ni balik. Tak sabar nak BULI! Kalau besar ni memang best nak buli. "Ayie.. tolong acik amik baju.." mesti amik.. "Ayie mintak mak tok air.." mesti pergi minta.. "Ayie tolong amik remote control" confirm dapat.. pendek kata ckp je.. Tak pernah di hampakan.. hehehe *I like this sejuta kali*..

Tapi takde la membuli apa pun.. Saje suka2 nyakat2.. hehe.. Bak kata mama dia "kalau satu hari tak dengar dia menjerit tak leh ke??" hahaha.. Tang dia menjerit menangis tu yang lagi suka! hahaha. Kalau dengan budak Ayie ni memang senang je nak pujuk. Tengah2 dia dok melalak menangis.. cakap je.. "Ayie, acik nampak ijed (lizard).." Confirm dia stop and tanya.. "Mane? Mane?". Tak pun cakap je "Ayie, acik nampak cat" confirm dia stop and tanya.. "Mane? Mane?" Tak pun yang paling dia suka.. "Ayie, acik nampak croc crouch" Confirm dia stop and tanya.. "Mane? Mane? hehe.. kan mudah kan...




No comments:

Post a Comment