Thursday, February 2, 2012

The Wedding



Alhamdulillah. Everything went well as what I dreamed. Sorry for quite sometimes not updating this blog. Well, as you see, I was too busy with the wedding preparation and believe me, makan tak kenyang, mandi tak basah dan tidur tak lena. Like there's still a lot alot of things need to be done. Kalau ada darah tinggi, mesti naik mendadak la sebelum majlis berlangsung. I am sure, everyone really really hope their wedding would be perfect, same like me too!

Back to the earlier preparation for my big day. I started to gerak gempur around June, 2 3 months after engagemnent. I and fiance (that was before and now call hubby ;p) came out with detail planned. We had planned every single things. Dari gula-gula untuk bagi ke budak-budak sampai ke majlis on big day tersebut! Bukan senang rupanya kerja-kerja kahwin ni, unless we spend to money to 'Pak Abu' and biar aje dia yang buat semua.heehee. Sangat penat ok but yet tentulah seronok! So credit to everyone outhere that in a process to be bride and groom, mulakan dari sekarang ya!




Reception on my side.

Pelamin : Diva d'fabulaous Boutique
Wedding dress bride & groom : Diena el Haddad
Hantaran : Myself !!
Wedding cake : Nor Azila
Kompang : D'belimbing Team

The pelamin was awesome! Sangat teruja dengan tema, flowers, english and fairytales! At first I was worried kalau the combination will become disaster! Sebabnya lagi, space to place the pelamin agak sempit tapi alhamdulillah, they managed to built so nicely ;)



Reception on VIP side.

Pelamin : Diva d'fabulous Boutique
Bride's dress : Diena el Haddad
Groom's attire : Himself
Hantaran : made by... (I forgot her name ;p)
Cake : Sponsored by boutique
Sword Barrel : Tentera Udara Diraja Malaysia

The theme of pelamin was rich gold. Really admire with the lighting eventhough simple tapi dengan ligthing pelamin, all pictures nampak sangat mewah! However, I quite dissappointed with my hand bouquet on that day yang mana agak kecil, eventhough the color really nice ;( So saya guna balik hand bouquet masa akad nikah hari tu.

Sekarang dah rindu dengan moments-moments berkenaan. Rasa macam nak patah balik je. Nak sanding lagi sekali ;p

Betul orang cakap, kahwin hanya sekali, so mesti nak buat baekkk baekkkk punya. Me too! memang nak yang sempurna. Everything mesti PERFECT! I had listed semua benda sehingga sebesar-besar zarah. And on that day, masih ada kekurangannya. I admit. Sedih tu sedih lah sebab apa yang kita imagine before majlis lain tapi bila dapat lain. Perkara yang paling saya rasa ralatnya adalah tempat untuk family VIP. Sekali tengok everything perfect sebab each table has dorm! It was 5 stars hotel wedding reception. But..sarung kerusi untuk family VIP, the catarer lupa include-kan! So nampak cacat la sikit dekat situ.

Satu lagi is about tudung yang saya pakai masa reception sebelah VIP. OMG. Kosong! I felt menyesal tak letak some beads untuk naikkan lagi seri. Nampak sangat kosong! Tak suka tak suka....:(

Overall, finger liking good...


4 comments: