Friday, February 17, 2012

Honeymoon and New Year in Bali - part 1

Baru nak update story pasal pergi Bali hari tu. hewhew

Sebelum ni tak dapat ilham lagi nak update pasal honeymoon and sambut new year in Bali. Sekarang sebab kebosanan yang amat sangat tinggal sorang-sorang dekat rumah ni, so aku buat-buat rajin meng-update blog ni so at least pejam celik pejam celik dah almost pagi. Then my handsome hubby balik kerja tapi terusjediamasuktidurcovertidurtakcukupsemalam -_-"

We went to Bali on 31 December 2011, a week after our big day. Kena pergi awal-awal sebab lepas ni komitmen kerja memang dah tak mengizinkan kami untuk berbulan-bulan madu bagai. So grab peluang ni untuk ber-together-gather.



ready to depart * tengok makcik kat sebelah tu bawak beg macam bibik balik indon je!


The VIP memang sangat teruja nak pergi Bali sebab lebih kurang balik ke tanahair dia la. kehkehkeh. The truth thing is he went back to his Uni country. Tempat VIP belajar dulu. 6 tahun bermastautin dekat Bali so indirectly I have free tour guide so tak payah susah-susah nak hire agent. hewhew.



We both ber-posing depan fakultas VIP. In Indonesia, fakulti they called as fakultas.



Alang-alang dah sampai, aku pun redah masuk dalam fakultas. Serius pak guard tak strict pun. Docent is pensyarah...


Udayana Universiti dihatiku. *sigh



Pengalaman yang paling aku tak boleh lupa bukannya pasal pergi holiday in Bali tapi pengalaman tengok bunga api dari atas. Sebelum ni aku tengok bunga api dari bawah. Kena dongaklah dan bertepuk tangan bila tengok bunga api. Tapi kali ni aku tengok dari atas. It was because, we depart from Kuala Lumpur at 8.40pm and we arrived there almost 12am on 1st January 2012!. Haruslah masa tu bunga api dah meriah! Incredible experience! Tapi sayang, tak ada gambar yang jelas bunga api yang aku tengok dari atas.



Our first day in Bali. Naik motor - hasil ehsan VIP's friend (ghadaffi if I not mistaken)


I think I'jve visited quite numbers of must go destination. Since VIP used to stayed in Bali for 6 years, there was no problems to go one place to another. We went to Tanah Lot as our very first place. Panasnye tak ingat. Aku rasa masa tu la habis my fair skin (kehkeh) burn. Panas gilerrrrr! Tapi nice view. Cantik. Cuma masa we both sampai, air tengah pasang, so tak dapatlah we both berjalan sampai ke temple tu.



* -_-"



Then, Teruskan perjalanan ke Bedugul. In between, we both berhenti tepi-tepi jalan kalau nampak nice and finger licking good picha! Bedugul, must visit guys! Dalam banyak-banyak view, aku rasa, Bedugul paling cantik! Sebabnya, masa we both sampai, the weather redup dan hujan gerimis sikit. Siap ada pelangi melintasi tasik berkenaan. Owh sangat puitis sekali yaaaaa.. hewhew



Here at Bedugul
Merenung baki duit poket untuk esoknya.....



 Mari kita teruskan perjalanan ke Kintamani. Masa ni banyak sangat best things yang terjadi especially masa sesat nak pergi tempat ni. Dengan berbekalkan 6 tahun tinggal di Bali belum lagi menjamin kesejahteraan perjalanan. Sesungguhnya we both telah tersesat masuk kampung mana ntah (serius) agak scary sebab macam masuk perkampungan yang dalam movie orang makan orang. Everyones here look weird ~_~



I drove Suzuki you alls! *sigh
Take over from VIP sebab VIP sakit kaki kesan injured main futsal hari sebelumnya (gambar futsal ada di bawah)



Maaf, dah tak larat nak stories lagi. Jom main teka nama tempat!



Uluwatu - menziarah rakan-rakan spesis monyet


Jom lunch dulu. *sigh haremmmmm



Kemudian.. ke Dreamland dengan harapan dapat melihat BAYWATCH Pamela Anderson! tapi hampa..... ~_~"



Tapi..... serius dorang dah tak sun-burn lagi kat sini.



Macam dekat Copenhagen. kehkeh



Dengan perasaan hampa tak dapat jumpa Pamela Anderson, terus ambil gambar depan pintu gerbang



Wajib datang Kuta Beach - tapi not my fav place.



Here we both ber-shopping di Sukawati (bukan Suka Menanti). Nampak muka sangat penat kan? Bukan penat sangat pun tapi tension dengan "pakkkk bukkkk mau' beli apa? boleh kasi murah-murah deh.. pakkkk bukkkk". Memang tiada privacy untuk membelek barang etc. We both jugak pergi Joger near with Bali,tapi sesakkannyaaaaa.......... Asyik berlaga bontot orang je! hewhew


Kalau shopping, of course aku diam je sebab aku saja membiarkan VIP speaking indon. Dengan harapan dapat harga local. ngehngehngeh.
Yaaaa jam kuda???



Ambil kesempatan ni untuk jadi profesional photographer. Walaupun hanya guna Sony Cyber Chot. Ada bakat kan kan??



Enlarge lebih sikit sebab aku rasa aku ambil gambar ni cantik habis!



Secara jujurnya, gambar-gambar yang diletakkan dekat entry kali ni tak ikut trilogi perjalanan yang sebenar sebab kena sort satu-satu. Tahap kemalasan memang maksimum!



Melawat perkampungan Edward Cullen. *lagi cubaan hampir berjaya dengan shot yang cantik!




Bersedia untuk berangkat pulang



Dah nama pun honeymoon kenang-kenang kenangan VIP masa study dekat sini dulu. Kenalah upload jugak gambar his and the geng.

Gambar sebelum kejadian..



dengan rakan-rakan se-universiti dahulu kala. Juga sebelum kejadian



Cukup satu fakulti pelajar Malaysia di Bali. hewhew. Juga selepas kejadian


Okays. Tunggu sekuel jalan-jalan cari makan di Bali. I love You Full!


No comments:

Post a Comment