Saturday, April 2, 2011

boleh pulak naik bisol

Memang tak gorjes betul la.

Asal naik entry baru je terus je update pasal bisol.



 cantikkan? macam pakai subang jek. Bagi yang curiga dengan ilustrasi di atas, maka I labelkan senang faham. tqvm.



Bak kata abg padil anak kepada Mak Teh I kakak kepada mak I. Pendek cerita my kazen lah. "ni kes suka dengar orang mengumpat la ni!". Statement masa pergi putrajaya rabu hari tu. Kes tak de insuran memang camgini kan?? ;p

Ok fineeee....

Btw or FYI tidaklah se-kronik mana pun. Biasa-biasa je. Macam tumbuh jerawat (cover baik punya. Tampar kang) Yang VIP dok suruh picit-picit. "alaaa tak berjangkit lah". Ye lah. Bagi mak I picit bagi keluar apa benda yang *memang tak gorjes* then settle. Senang kan? hahahahaa.

Tapi yang tak best..

VIP said "kena picit sampai keluar darahhhh..."
ok..memang ngeri bunyinye....

Mari berkongsi information mengenai bisul or in english called as abscess (betul ke?heeeeeee sah-sah I ni tak grad dari med school)








Siapa kata bisul ni jahatttt? tgk in blue hilite lol ;p

Nak I translate tak??

"Ia merupakan sistem ketahanan tisu untuk menghalang penyebaran bahan berjangkit kepada bahagian badan yang lain."


Thanks for reading!

4 comments:

  1. yaaa faa tepat skali!! hahahaaa......

    ReplyDelete
  2. hahahahah...sporting etol kamu...tergelak aku baca....yg tak tahan part ilustrasi tuh...kah kah kah....caya la...

    ReplyDelete
  3. ni bkn sporting ni...ni namanye merapu.hahahaaa..bila nak letak gmbar anak hg kat blog??

    p/s soalan sem ni agak senang kan??kalu xleh score lg xtaula aku haa...

    ReplyDelete