Thursday, August 12, 2010

Kuih Raya

Tahun ni I ingat nak rajin sikit. Memandangkan tahun ni agak malas ye I nak order-order kuih raya macam tahun lepas (tahun lepas lebih kurang 5 balang I order tapi tahun ni 2 balang je I order), so I decided nak menerai buat kuih raya lak tahun ni. Before this I ada pernah buat kuih cornflakes madu (muahahaa confirm orang gelak sebab ni kuih budak tadika pun tau buat) and I pernah buat biskut rangup cornflakes yang I rasa lagi complicated kot dari cornflakes madu tu. Walaupun rupanya penyek sebab bila I masukkan dalam oven, terus lebur hahahaa..So jadi leper penuh satu talam so bila nak makan kena patahkan. So terbuktila the crunchies nyeee...

Tahun ni I nak cuba try test buat kuih yang lain gak even tak jadi I akan paksa semua orang makan. I tengah survey-survey few recipes yang mudah dan tak perlu banyak bahan. Ingat nak buat so boleh bawa pergi rumah mak mentua raya ni >.<

FYI I ni tak pandai langsung buat kuih ok. Tapi I should proud of myself sebab I nak cuba..hihihikk

No comments:

Post a Comment