Monday, July 12, 2010

Lori Pelasit ! ! !


Huiiyoo boleh tahan lori sekor ni. Peak hour pagi-pagi orang nak pergi kerja, bawak macam celaka (agak kasar ye sebab saya memperjuangkan nasib pemandu-pemandu lain). Dah la bawa lane tengah, laju pulak tu. Bukan je laju, main cucuk-cucuk belakang kereta orang. Bahaya gila! Apa kau ingat jalan ni bapak kau punya or..maybe memang bapak dia punya jalan kot ntah I DON'T CARE.. Saya tak risau sangat tentang pemandu-pemandu kereta lain yang berhemah (err maybe only some yang berhemah), but I really DO CARE about riders aka penunggang motorsikal. Baru semalam saya baca berita penunggang motorsikal dirempuh lori. Memang pelasit la dorang ni (ok ni pun some of lorry sahaja bukan semua). Yang baik-baik pun saya pernah jumpa macam suka bagi signal kalau jalan depan clear nak kita potong. Itu saya suka kihkihkih.. Tapi tolong la, jangan jual ikan ok atas jalan. Saya pun bayar road tax apa ni hujung bulan dah kena bayar road tax + insurance. Hambik kau saya sempat ambil gambar kau. JPJ black list ini lori pelasit kota.... Bawak laju dah la lori tanah kot, lepas tu jatuh habis tanah-tanah bertaburan atas jalan kena kereta saya yang comel baru lepas mekap. Comot habis. Kalau bawak slow tak ada la tanah tu nak berterabuq atas jalan. Jalannnnnn Dahhhhhh



Tu dia lori yang dimaksudkan. Laju siot ni.




Dia mabuk ke kiri




Dia mabuk ke kanan




Ada dua bijik total lori ni. Dua-dua pun sama patut campak kat kilang besi!!



2 comments:

  1. okeh2...


    pelasit ke pelesit??

    mabuk ke masuk??

    ReplyDelete
  2. sama je la...pelasit pelesit..hahahahaa
    ni mmg driver lori mabuk laa...dia mabuk2 kejap kiri kejap kanan..

    ReplyDelete