Saturday, July 3, 2010

Hari Pertama Masuk Sekolah


Punya excited..

Kelas pukul 9 pagi tapi pukul 7.45 pagi aku dah gerak dari rumah. Janji dengan cik Naza.

Malam sebelum kejadian..
Texting:
Nesma Shahu : Tggu kat tol alor setar mall ek. Kita p sama2.
Naza : Ok

Pagi kejadian..

Then aku macam biasa bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, mandi,-mandi siap-siap, pakai bedak, pakai mascara, pakai blusher, pakai lipstick, pakai perfume..
Tuttt tutttt (ringtone lagu daughtry over you) berbunyi.

Verbal communication (sebab 1st topic hari ni pasal communication):
Naza: Kat mana eh? (masa ni aku dengar macam bunyi kereta)
Nesma Shahu : (haiyoooo mati aku Naza dah sampai) Ok2 aku on da way.

Terus aku start enjin kereta then sementara tu masukkan semua buku-buku yang nak dibawa. Kedebush aku campak aje. 

10 minit kemudian..

On phone:
Nesma Shahu : Naza sebenarnya aku baru kuar umah.. (ngeeee). Hg jalan dulu, aku catch up dari belakang.
p/s Naza my dear friend. I'm late.. So so sorry tersangat-sangat :(

Dalam perjalanan:
Cik Shaakiroh dah pesan jalan nak sampai UUM tak de siaran. Jadi dah standby dengan CD. Tak ada masalah. Ok aku ni pemandu berhemah and memang aku follow had laju sebab tak mau kena saman (hari tu dah kena saman kat highway Karak RM300). Jadi dah serik sebab loan buat master PA&MA kena tolak RM258. Adehh... Dari Alor Star (S) - Jitra/Malau 110km/j. Lepas tu turun 90km/j. Aku follow aje.. Lepas tu turun lagi 80km/j. Aku follow lagi jugak ingat kalau kena saman lagi, tak  deduit nak bayar. Loan PA&MA confirm kena tolak lagi. Ok fine aku ikut lagi sampai la aku follow bontot bas mana ntah. Haiiiissssssshhhhhhhh.... Pukul 8.20pagi. Gila aku lambat! Terus tekan 110km/j balik. Kira tahap maksimum atas highway (maksimum atas highway ok, aku biasa tekan 150km/j ok) wakakakaaaa... Kali ni aku pasrah..

Setiba di UUM..
Adehhh mana aku nak pi?????
BKBM1.2?
Mana kejadah kelas ni tak tau.. Aku rasa ada dekat 40 minit aku tawaf satu UUM sampai aku dah masuk celah celah mana ntah. Aku tanya sorang-sorang orang yang ada kat situ.. Semua tak tau.. Apa yang hampa tau pun aku tak tau la. Hahahahaaa jahatnye mulut (masa ni dah stress jam dah pukul 9pagi kelas dah start).
Last-last aku decide nak parking kereta lepas tu jalan kaki. Turun naik turun naik, keluar masuk bangunan, last sekali jumpa gak kat bangunan komunikasi. Aduh.. Confirm dah aku masuk lambat pukul 9.30 lebih dah.. Serius aku tak focus sebab cungap-cungap masuk kelas. Tadi datang pagi cun elok je, masuk kelas macam baru balik marathon.

Kelas seterusnya hari Jumaat depan dekat FE. Aku nekad kali ni lepas subuh aku keluar sebab kelas tu pun aku tak tau kat mana.

Ada sapa-sapa tau kelas tu kat mana sila tinggalkan comments anda.
Bantuan anda amat dihargai.
huhuhuhuuu


14 comments:

  1. dear,esok ikut aku lg skali g uum n i WILL lead u to ur upcoming class eyh :)

    sian, if only aku ada classsiang td,akan ku pimpin mu n naza ke kelas masing2 *mcm mak2 mengantor anak dajah1 ke kelas agama*

    ReplyDelete
  2. ok2..hg hantar aku smpai masuk kelas ok. lps tu tggu luar kelas smpai kelas abis. dulu masa aku darjah satu, mak aku tggu smpai kelas abis..hahahaa

    alaa..esok tak sure lg la..aku singgah tgk jadual kat kolej td,mcm xmengizinkan je nak amik kelas ari ahad. huhuhu..aku ready je, esok kalu ok, aku p kelas uum tu.huhuhuu

    xpe..kalu hg xdan pimpin aku esok, hg gerak dulu.aku rasa aku dah boleh tau skit2 bgunan2 kat situ sb td aku dah tawaf satu uum..hehehehehee. terror dah..ahahahaa (serius ckp besar huhuhu)

    ReplyDelete
  3. haku tak kesah pon la gilerrrrrrrrrr...
    hahahaha

    entri aku pon ade pasal masuk skolah ni..

    teruja la tu dua dua eko budak baru masuk skolah..

    ReplyDelete
  4. alaa aku xdpt nk baca entri naza, kalo dak bleh komen
    muahahhahhahahaha

    haku plak br masuk dajah4, so arini baru kelas aku stat.kalo sesapa rasa nak tawaf lg skali sekolah kita, moh join aku

    ReplyDelete
  5. ahahaha..aku pivet sayang...nanti ang baca ang geli..

    hahaha

    ReplyDelete
  6. ntah haaa..aku nak tgk gak geli2 baca entry hg cmne..hahhahaaha..

    nsb aku xikut hg shaakiroh..kalu x, mesti aku muntah sama2 dgn hg..hahahaahaaa

    ReplyDelete
  7. email haku~shaakirohmurad@gmail.com
    yesss~dpt bergeli2 meromen dgn blog naza

    ReplyDelete
  8. wiuwiwuiwiu aku pun mau jugek..hihihihikk
    gyut_aje@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. hahahaaha..sekali dua orang.
    takpa..
    nanti aku bleh ja remuv. hahhahaha

    ReplyDelete
  10. nnti kalu aku rasa aku dah x geli2 baca entri hg, hg remove la..wakakaakaa..
    aku boleh je geli2 terus kat hg..dekat je..hahahahahaa

    ReplyDelete