Sunday, May 16, 2010

Sebab tu aku tak mau jadi Ahli Sukan


"Woi Tak reti main ke? Balik tido la! ! Buang masa aku je.."

"Apa punya *&^%)$$%* la main macam tak makan ! !"

"Pukul la apasal dok rally lak. Nak tunjuk skills ke ah wtf??"

"Hek eleh macam &^$#&**%$ la tak nampak ke bola out! !"

Yang paling best..

"Woi bagi tok aku main lagi terror kot leh smash kepala kau! !"

Erkk...?
Ni antara ayat-ayat yang aku dengar la sepanjang game Piala Thomas/Uber. Bukan la bermakna aku ni big fan of badminton eventho my father is a big fan of badminton (bukan my father yang cakap ayat di atas). Ni aku dengar masa makan kat kedai mamak haha. And plus I didn't have any experience playing badminton tapi kalau main suka-suka ada la but that was long time ago when I was in primary school. Ok the topic here is..

Why should you spectators or pencinta sukan sekalian should blamed on players? Aku mau tanya you all ni, sapa yang turun court untuk kalah? It's sound like this la.. (just think all)

Lee Chong Wei said before he enter the court "Wa mau kalah ini hali. Wa manyak malas punya mau main itu sungguh-sungguh. Talak ong wa susah kasi menang punya punnn.. Wo hen mang ni zhidao ma? Wo qu shuijiao lol."

or maybe

Hafiz Hashim said "adus malasnya nak angkat raket macam mau campak je bagi kepala ref"

You all, tak pernah kan players cakap camtu (aku tak tau la kalau dalam dalam hati haha). But I know of course they play for wins!! Thus menang dapat duit lagi sapa yang tak mau. Kalau aku pun mau.

Ok why I emo dah sebab geram dengar orang senang cakap tapi yang bermatian-matian adalah players. Aku kesian menang kena puji kalah kena maki. Tapi dalam hati aku pun marah jugak ni tapi aku tak mau ambil port sebab aku tak dapat apa-apa jauh sekali dapat duit topup kredit haha. Mengarut ah. Ok Persatuan Badminton Malaysia, you should prouds having me because I won't say anything bad to players but I will say..

Lain kali turunkan la players muda-muda sikit.. Sampai bila nak suruh 'orang lama' main? Yang muda lak sampai bila pun tak de experience in this such a big game. hihihihikkk

Jadi baik saya kerja ini...








Ok aku tipu! aku tak suka pun kerja yang aku buat dalam gambar ni. Sekian Terima kasih.




2 comments:

  1. aku suke gile wat keje tu (maksud aku, aku suke keje tu klu aku gile je) hahahaha

    ~eh ada terselit muke aku lak kt cni..tp senyum x iklas..hehe

    ReplyDelete
  2. mmg la xikhlas nama pun xsuka buat keje tu..senyum pun xikhlas. duduk pun xikhlas amik gambo pun xikhlas sume pun xikhlas..hahaha

    ReplyDelete