Saturday, April 24, 2010

Susah Sama Susah..Senang Sama Senang


A month with lots of obstacles.

Dari lots of workloads until to kewangan haha. Workloads tak boleh nak kata apa la, sebabnya bulan terakhir untuk setiap semester memang agak membebankan sampai jerawat pun tumbuh macam cendawan lepas hujan. Naik sebiji betul betul dekat pipi gebu aku. BESARRR punya.. Selang seminggu naik pulak dekat tepi batang hidung. tapi nasib kecik je. Tapi lastly I managed to settle everything on the due date. haha satisfaction siot. Tak sia sia naik jerawat segala. Boss kasi naik cepat sikit ok?? haha

Kewangan? Haha ini yang nak best cerita ni. Bulan ni ter'over' shopping la pulak dah (beli kasut beli baju pergi vacations etc) and plus tak sedar yang bulan ni memerlukan banyak perbelanjaan contohnya nak apply sambung master programme. haha. Padan muka kau nesma shahu. Sebelum ni tak pernah pulak short macam ni. Biasa la janji tak ada la sampai merempat lagi. Sebenarnya saja je nak clear account ni sebelum yang baru masuk. Nanti yang baru tak boleh masuk lak sebab tak muat dah account ni. kahkahkah giler banyak gaji tu!

Yang best sepanjang bulan ni ialah susah sama susah senang sama senang. Selalunya kalau kat office asal lunch hour je mesti dah macam nak gila fikir kedai exclusive (cewah exclusive) mana nak makan tapi bulan ni setiap hari lunch kat gerai makcik tepi bendang tu. haha jimat sangat sebab boleh dapat serendah RM 2.00. Lepas tu lepas habis office hour mesti tak balik rumah lagi tapi pergi melepak dulu. Bak kata mama saya "nasib bulan ni short, kalau tak malam pun tak tentu balik lagi.." haha. Ada hikmah disebalik kejadian rupanya. Save save! Nasib ada strong supporters from my friends (actually they are in the same ship hahaha, kita serupa) so terpaksa la. Siap nak puasa lagi. Tapi tak pun. Sedih oo nak kalau nak story pasal bulan ni TAPI........


I ENJOYED EACH MOMENTS AND I MET LOTS OF LOVING PEOPLE WINK WINK WINK ~ ~






 




Tetiba letak gambar budak ben10 ni. hehe. Windu windu ni kat budak ni sebab dah lama tak jumpa. Hari hari call budak ben10 ni. Dah petah cakap dah. Sampai dia pulak yang pandai pujuk kita ni. "nanti ayie beli pistol ben10 kat makcik, kita main sama sama ek...", "makcik tunggu ayie balik ek..."
Bila dah besar ni kat hujung ayat dia mesti ada ek?.. Mana belajar pun tak tau la.... Budak BEN10 Ahmad Khairi Saniy!!





No comments:

Post a Comment