Monday, October 3, 2011

Sekali lagi talking about Wedding - Wedding Planner. Harap-harap lancarlah segalanya.

Assalamualaikum

Kembali lagi dengan kisah yang masih berkisarkan topik wedding nih. Aiseh..beberapa bulan sahaja lagi mau getting married! Seriously, I memang tak tahu macam mana nak mula preparation wedding ni. Sebelum ni macam gempak je kan I punya planning but at the end it will end up dengan, still don't know what to do -_-".

WEDDING PLANNER??
So setelah berbincang demi berbincang.. Dengan VIP dan yang mana turut serta terlibat, demi membuatkan everything nampaklah progressionnya dari tak ada langsung, lastly we decided hire sahaja-lah Wedding Planner. So he will decide everything tapi atas persetujuan kitorang-lah kan. Tak boleh-lah ikut suka cita rasa him and the group sahaja.

BAJU UNTUK DIPAKAI??
So berdiscuss-lah hendaknya itu ini itu ini. Tarrraaaaaa... I put 150% trust on his team. Dari segi design baju nikah, majlis sebelah I, majlis sebelah Lelaki di-design-kan mengikut kesesuaian I dan juga VIP dan tema majlis. Suspen jugak menunggu baju siap untuk di-fitting. So kena regularly check lah the progression. Kalau tak kena, boleh bagitau cepat-cepat.

PELAMIN?? 
frankly speaking, I don't know hows our pelamin will be yet! -_-". So the wedding planner tengah mereka-reka design pelamin nanti tapi semestinya we I dah request tema itu tema ini teheeeeeee. VIP dah chopppp tema beliau. Sungguh tidak aci. tapi nasib tema VIP tak clash dengan tema I ;p

SOUVENIR??
Bab souvenir memang bukan dibawah tanggungjawab wedding planner as sendiri mau ingatlah. Tapi of course untuk sebelah lelaki I buat sendiri. Tema- Fairytales :) Lebih kurang macam ikhlas la dari I teheeee. Tapi yes memang angan-angan sejak sekolah nak buat souvenir sendiri. Tapi untuk hadirin yang lain, beli ready made je.. heheheee. Tak larat nak buat semua. Tapi nantikan bila majlis I insyaAllah akan membawa kembali kenangan zaman dolu-dolu punya kenduri kahwin. :)

HARAPAN??
Saya cuma berharap segala-galanya berjalan seperti yang dirancang dan dipermudahkan. Yang lebih menjadi keutamaan adalah majlis ini diberkati oleh Allah S.W.T..
aminnnnn...

Thank you for reading!

4 comments:

  1. dear miss nesma soon madam-to-be,
    its been quite a long time since i last visited ur blog. as usual, your pieces of writing are honest and entertaining.. hehehehe..
    btw, when will be the grand day? dun forget me in the island.. huhu..

    ReplyDelete
  2. ni memuji-muji ada apa2 ke?huhuhuuu ;p
    miss island. hehehehee.never forget u tau... mestilah nanti akan diberitahu. kena tggu dulu la.heheee. tp mmg dgn harapan hg dpt datang..huhuuu.insyaAllah masa tu school break. so mmg hg boleh dtg!! heheheee

    ReplyDelete
  3. harap semua nya berjalan dgn lancar ye miss! :)Amin...

    ReplyDelete
  4. mudah-mudahan mcm tu la...aminnnn.thanks k :)
    (mode: dah mula gelabah dah skrg ni.. -_-")

    ReplyDelete