Monday, April 25, 2011

Fenomena Baru Aku

Assalamualaikum..

Macam unbelievable je kan bila I stori-stori pasal lagu-lagu semua ni sebab FYI I ni jarang mendangar lagu-laguan. Tak tau macam mana lak I boleh tersangkut pada mamat yang sorang ni. Erkk.. Nope! the voice and guitar-nye sahaje.. Tengah tunggu VIP fetch me at office petang tadi so I google-google several blogs just to read around and ceduk-ceduk some ideas untuk dimasukkan dalam blog hai ni. Lepas tu I tertarik dengan satu link ni pasal ada a girl buat akustik kot youtube then nyanyi-nyayi. Yang best semua video dia buat semuanye dalam kereta. I rasa maybe in a car is the best place to avoid gema-gema ni teheeee. So kedengaran bunyinya lagi sedap dan lagi clear kot (tapi ranya teori ni betul). Well not bad and boleh didengar tanpa perlu menutup telinga.

But yang lebih menarik minat adalah dekat right side of youtube page tu yang list all the videos where related or similar dengan the video that I am watching tu.


tu yang kat bawah tu and kat right side tu..


So nampak macam ala-ala interesting gitu. Semua video dia tunjuk hujung gitar je. Suspen je kan?? kan?? Ehh memang lah tak interesting sebab macam lopong-lopong (I malas nak tunggu memandangkan internet LEMBAB-ehh streamyx memang MAKIN TAMBAH SPEED MAKIN LEMBAB ke?? So tangan macam gatal and click-kan aje. So listen thru headphone (of course la kan thru headphone or else kang ada yang baling pc kat kepala aku lak apa yang memekak dalam office ;p). Tu diaaaaaaaa... lagu first yang I dengar from this very truly triple potential (at least for me la) is Cukup Indah from Alif Satar (I reserved this song for my wedding video teheeee - FYI lah.)







Then...

Ada link for Hati Yang Kau Sakiti also my favourite song. Dengar... serious sedap!






Then...

Ada Dia from Fauziah Latiff....






Then...

Dengar Bila Cinta ost Lagenda Budak Setan...






Nak nangis ahhhhh!!

Ada lagi......







Maher Zain pun ada lah!

Ni some of the comments yang view video-video dia ni. Tapi tak ada la ramai sangat macam cikgu shidah ;p.

click on it to enlarge



Memang banyaklah video yang dia ni buat. All by cumi1569.
Semua lagu memang best.

Ok la..
Yang lain you all cari and dengar sendiri lah.Tapi tetiba I terasa macam lagi bagus this guy masuk Mentor ke Akademi Fantasia ke daripada all pelajar-pelajar yang sememangnye dalam program tu - o.u.t (Hattan yang cakap bukan I hokey!) ;p. Owh tak ada insuran sunggoh mulut den nih...

So kepada kengkawan nanti kalau nampak I selalu je pakai headphone so paham-paham je lah... I tengah menghayati all the songs from cumi1569 ni.


What Say You??

Thanks for reading!

No comments:

Post a Comment