Wednesday, December 22, 2010

Blog Aku Perlu Lebih Dewasa

Gegegegee..

Mendapat ilham tatkala I tengah mengerah keringat untuk membuktikan kepintaran I buat Decision Analysis (subject yang paling I alergik pada abad ni wakaka). Sementelah (wah bahasa bombastik) menanti penuh sabar VIP dengan oncall-nya jadi biarkan lah dia dengan kerjanya jadi I dapat berpesta teheeee (ok, serious tak bagus begini). Tengok, I dapat mereban-reban kalau otak sedikit litar pintas malam-malam macam ni.

Tahun 2011 dah nak mai dah yaww. Tengah fikir apa perlu buat untuk tahun depan. Tapi position tetap sama as a daughter, a lubdub, a lecturer, a student, a friend, a debtor (hutang PTPTN), a datin wanabe muahaha.

Melihat pinky shine, I dah naik bosan, apa ntah yang blog ni nak focus pun tak tau. Tengah bertapa mencari petunjuk, patut diteruskan blogging atau tidak. Tahun depan I guess banyak komitmen SEROUS! Cukup setahun blog ni wujud atas screen PC you all and you all masih sudi membaca blog I teheeeeee. Buktinya, you all tengah baca blog I ni kan kan kan? ;p. Jadi I rasa, tak perlu tutup lah! muahaha.

Tapi I rasa, blog I ni perlu lebih dewasa memandangkan, the boss of the blog pun dah bakal menginjak tua tahun depan sesuai dengan statusnya 25+1 tahun. Jadi tak perlu lagi nak ke-childish-an mengarut-ngarut macam budak tadika menulis karangan aku sepasang kasut atau keluarga saya atau cita-cita saya.

Maybe ramai yang tak tau atau ramai yang dah tau cita-cita I dulu-dulu nak jadi pembaca berita (huh bajet glemer habis jadi pembaca berita-hampir masuk Akademi TV3 yang mana masa tu tengah famous!) Patutlah I ni suka interprem hihihiikkk. Tapi nasib tak jadi atas khidmat nasihat kedua orang tua ku yang tak bagi masuk dunia glemer-glemer camtu sebab nanti susah dorang nak jadi manager I. sekiannn.. -out of topic-
(Alhamdulillah I jadi macam sekarang ni menjadi lilin yang membakar diri tapi I rasa tak sempat membakar diri I dah simbah air teheeee)

Sebagai bukti, tengok entri di bawah atau mungkin kalau  malas nak scroll bawah sebab taksub membaca ni, I bagi link. Sila Kelik Ini Habis Cerita Jangan Merungut. Betapa I dah semakin dewasa bila dah pandai nak jiwang-jiwang segala and mula dah sakit jiwa kacau.

Jadi tahun depan patut contohi blog-blog yang I suka baca (sila lihat dalam ruangan Favourite Blog sebelah kanan tuh). Dah sampai masanya I letak makanan-makanan yang I masak, letak gambar anak-anak I saudara I walaupun hakikatnya baru ada seorang yang I rasa kalau ada si budak kecik tu ada macam I ada 10 anak saudara (dari mana datang pun tak tahulah), letak fashion-fashionista yang boleh diikut (owwhh kenapa sekarang I dah malas nak berfesyen semua sedangkan masa dulu I suka fesyen-fesyen, semua jenis baju I nak buat) --> bukti I dah tua. Sekarang main sarung mana yang I sempat ambil (terutama baju yang disebelah atas sebab malas nak ambil baju yang dibawah-bawah) hikhikhik. Dulu sebulan 2 kali buat baju baru, sekarang 5 bulan sekali pun tak tentu ;( (akibat kejadian baju yang I excited nak tempah dekat tailor Kak Ani tak siap sedangkan esoknya I nak pakai huh!!). Terus lepas tu fed up nak hantar baju kat dia dah so dah tak ada tailor yang I berkenan nak hantar baju. (Ok I lil bit fussy sikit teheee).

Title Pinky Shine pun tak tahulah sesuai ke tak lagi dengan peredaran masa sekarang sebab bila I fikir-fikir balik nanti  bila I dah tua takkan I nak maintain pinky shine lagi muahaha. I dapat imagine anak I pergi sekolah, habis kawan-kawan dia cakap.. PINKY SHINE!! PINKY SHINE!! PINKY SHINE!! Sangat tak sesuai hokey. Tapi untuk tahun depan rasanya masuk akal lagi nak maintain tapi nanti trademark I hilang susah pulak. Memandangkan pinky shine dah sinonim dengan I jadi sangat meruntun perasaan kalau tukar macam tu je :( Patut fikir alternative lain. Sekarang I tengah mempertimbangkan untuk menukar background blog yang lebih dewasa heheheheeeee.

Description ::: The making of PRIMADONA pun dah tak sesuai sebab itu description berani mati kuikuikui. Maybe patut ditukar, the making of IBU MITHALI teheeeee ;p

Ok end-

2 comments:

  1. Pinky Shine?
    Ok what!!!!!
    sweet.....(bg yg minat pink larh)
    Hehehe XD

    ReplyDelete
  2. yeke...ishh ni yg xjadi ni nak tukar..heheheee idup pinkkk.. ;p

    ReplyDelete